baralisen

Årskrönika tjugotjugo
(null)
 
2020
Året som ställdes in, upprepningarna "håll i håll ut" och "AVSTÅND!" som ekat mellan väggarna i en dålig version av "Ensam hemma: corona edition" på 39 kvm. Aldrig innan har en väl uppskattat allt en har, saktat av och gjort allt annat än att planera framåt. Det har varit så jävla jobbigt och skönt samtidigt. Att liksom tvingas landa, stanna, andas. Aldrig någonsin har jag saknat den bröliga kön till baren, för många människor i en soffa på hemmafesten och toakön till tjejtoan så mycket som nu. 
 
Så, i och med att inget är som det ska, allt är ovanligt och speciella tider etc, så blir det ingen vanlig årskrönika i år. Utan, i eran av uppskattning, en BEST OF 2020 lista! Som börja nu.
 
Årets bästa: 
(null)
 
Ebba! Gullerumpan som i november fyllde ett har, som ni säkert sett, förgyllt mertal av mina dagar med sin lille rumpa och gulliga fejs. Förtom hon då, så sommaren. HERRE-GUD vad den var en absolut paus och ljusglimt i tillvaron. 
 
Årets i sex bilder:
(null)

Årets plats:
I och med att det inte besökts så jättemånga platser i år (eller, vem ljuger jag för? Har besökt gullig pojk i Sthlm och kärleksstaden Malmö. Och Kalmar, Öland och Karlskrona (: ) så har det blivit en del hemmestrandre.
 
Besökte bland annat Amundsön (vilket jag visserligen inte gillade just då, för hade en såndär ooootroligt dippdag och gick på sparlåga. Jag har nämligen fått för mig att när jag mår för bra, har det för gött, så använder jag upp alla mina lyckohormoner. Som en dos E; blir jag helt drained ett par dagar efter och behöver dar på mig för att ladda upp batterierna igen. Oklart om det är en grej, men så det känns), badade i Hovås och hittade Hisingsparken.
  (null)
 
Men framförallt så upptäckte jag Delsjön! Längst längst ut på spetsen fick en nästintill även vara helt själv. Där har jag badat med Johan, badat med Julia, badat med Moa, badat med Mickis, badat själv. Badat, badat, badat. Läst, läst, läst och ätit miljardet medförda pannkakor i sol. 
 
Årets present:
x3; Högtalaren jag fick av Julia och Moa i 30 årespresent (bye bye muggen) *Before Christmas ljuder ljuvligt as I write därifrån*, brödrost från mammsen pappsen (om det har blivit rostatbröd med ost och hemmagjord marmelad varje helg!!) och mixern från mormor! 

Årets digitala:
Förutom Helens gulliga pannkaksfödelsedagsfrulle nu i november så är familjens rensning av vinden den mest digitala umgänget jag haft. Från Brunnsparken till Johan i Johanneberg traskade jag genom Avenyn och sa spara till den rosa kaninen men släng kinderäggsleksakerna.  
(null)
 
Årets besök:
Vågar ju en knappt skriva *nyordet corona-shaming till nyordslistan 2021 är vad ni tänker*. Men till mitt försvar, själva pandemieffekten kom liksom inte förrän senare. För mig i alla fall. Hur som, under början av året hade jag Sthlms besök från Jesper och Malmöbesök av Fredrik i ett ännu inte så påverkat Gbg. Vi drack öl och åt en massa god mat som vanligt om jag inte minns helt fel. 
 
Jag var även i mitt älskade Malmö ett par dagar i somras och träffade mina otroliga vänner som bor kvar där! Åh vad jag saknar dem, åh vad Malmö är fint. 
 
Mysigast var nog Öland med föräldrarna dock! Uppe på den nordligaste spetsen joggade jag och pappa ihop, mammsen och jag gick tidiga mornar för ett dopp och det kissades på utedass. Mmmm så mycket sommar!
(null)
(null)
 
Ett av de finaste besöken var nog ändå till Linus i Karlskrona! Så himla glad att vi fann varan på mässan i staden jag nu bor i för sådär fyra-fem år sedan. Vi lyckas ändå ses någon gång per år, vilket gör mig väldigt glad. I år blev det hemma hos honom, där han visade staden, åkte en tur i skärgården med båten och drack öl på en bänk. 
 
Årets mest uppskattade:
Att ha fått umgås med mormor, trots allt. Till och med uppskattat henes flygfä som avskyr mig, men älskar min mamma, när han flygande attackerat mig. Uppskattar mest hennes gulliga röstmeddelanden på mobilen och fuskande i alla spel. 
 
Årets dag:
(null)
 
Min halvårs förtidiga födelsedagsfest! Oh, som jag hade planerat för denna. För flera år sen bestämde jag att när jag fyller 30 då jävlar ska jag ha en stor sommarfest! Är liksom inte jättebekväm med födelsedagskalajs i vanliga fall, förmodligen pga att jag inte gillar att stå ensam i firandet (eftersom min bror småvägrar att fira med mig). Men nu, the big 3 0 hade jag tänkt hyra Stigbergslidens vandrahem med supermysig innegård och planerat en tredagarsfest året till ära. 
 
Det blev ju inte som planerat, som inget annat heller. Vi hade istället en fransk frukost (bubbel och croissanter) i min lilla lägenhet med spöregnet utanför. När vi var salongs åkte vi till Lindholmen och åt ännu mer och landade sen igen hemma hos mig. Med bajscurling, cava och Cards against humanity. Var fint i det lilla och så här i efterhand så oooootroligt uppskattat att det blev av!
 
Årets mest otippade:
Jag skaffade Tinder! Gick på Tinder-dejt! Och, Ebba hundtrickade en dejt till mig!
(null)
 
Årets nya vana:
Jag joggade ju faktiskt en gång 2018 med Oskar och dagen efter sjuk med två veckors feber. Sen vet jag att jag var ute på en tio minutersrunda (och tyckte det var hemskt och förjävligt) när jag bodde i Kålltorp förra året. Men är väl först nu, i en blomstande pandemi, som jag började träna regelbundet. Två dagar i veckan! Faktiskt.
 
Jag har fortfarande väldigt låg tröskel. Än så länge är jag bara suuuuperglad och stolt över mig själv om det så än bara blir 20 min yoga och en halvtimmes jogging i veckan. Mest så jäkla nöjd över att det faktiskt blir av. Och, HÖR OCH HÄPNA, jag gillart! 
 
Jag liksom, som kaffet på morgonen, behöver det för att känna mig rimlig och må bra. Vem fan hade trott att jag någonsin skulle hamna där eller säga det om träning? 
 
Vad jag tränar? Kul att du frågar! Detta (i inbördes ordning):
  • Joggar (3-5 km)
  • Bodybalance/Yoga
  • Jympa
  • Indoorwalking (precis uppmärksammat detta! Är som att springa på stället men kul ändå)
 
Årets bästa köp:
Rak nergång från föregående punkt; joggingskor som gör att mina ben klarar all jävla asfalt.
(null)
 
Årets gråtigaste:
Men vänta nu, skulle inte det här bara vara en hyllning till det jag uppskattar under året?- undrar du. Jo, och jag uppskattar ändå de där böliga dagarna. För i år, hör och häpna igen, blev jag lite småkär och det var fint, pussigt och ledsamt när det tog slut. 
  (null)

midsommaraftons morgon och den 12 oktober var årets blötaste dagar (regnade faktiskt båda).
 
Årets finaste:
I samband med detta så var Julia årets finaste som denna tidiga sommarmorgon gjorde frukost åt mig och lät mig storlipa, sova och fira solens högsta läge på himlavalvet tillsamans i hennes soffa. 
(null) 
Höstens upprepning kom Pontus förbi med varm thaisoppa och så satt vi (jag) och grät och åt mat i min säng <3 
 
Årets corona-vän:
Ja, såhär till slutet av året gick Steffe ut med att du som singel får bara ha en vän. Ebba har ju självfallet, om än ofrivilligt, blivit min corona-vän nummer ett. Särskilt då vi nyligen ÄNTLIGEN börjat jobba hemma ibland. Annars är mina kollegor såna jävla drömmar. Är det något jag verkligen uppskattar, så är det dem. Är så himla privilegad med såna fantastiska människor runt mig dagligen. 
(null)

 
Årets personliga (o)utveckling:
Förutom mitt nya träningsjag så har jag uppmärksammat att jag gillar att
  • hålla hand
  • somna som lilla skeden
  • ta ut fyra veckors semester under sommaren
  • använda kjol istället för shorts
  • ha klänning
  • använda fotriktiga skor
  • ha någon som en på något vis på ett bra sätt uppskattar att vi är helt jäkla olika och få det att funka ändå
 
Årets stöttepelare:
Hanna, Hanna, Hanna. Hanna och Jacob finns här dag in dag ut, vecka efter vecka, med söndagsmiddag, Lindholmens streetfood sällskap och värmande strumpor. 

Årets födelsedag:
(null)

Ville mest använda bilden; men den faktiska födelsedagen blev så himla bra ändå! Spelade spel med familjen, det säger ju en del om min nya ålder.
 
Årets gulligaste:
(null)
 
 
Årets ser-mest-fram-emot:
Göra kroppisar med Dodde. Gå kalla promenader med Dodde. Se dåliga filmer med Dodde. Äta våfflor för 8 pers med Dodde. Umgås, med Dodde. Gode gode Gud, snälla låt mig få åka hem till jul.
(ser även fram emot att klä granen hemma, som enligt tradition väntar på mig för att packas upp och komma i stämning)
  (null)
 
Puss och gott nytt år! Låt 2021 bli mindre piss men minst lika bra <3